16 december 2013Isabel annuleert Serious diner!

Afgelopen vrijdag is onze prachtige dochter Isabel geboren. Moeder, dochter en vader maken het goed, helaas moet Isabel wel nog een paar weken in het ziekenhuis blijven. Het slechte nieuws is daarom dat we hebben moeten besluiten ons Serious diner van zondag a.s. te annuleren. Zaken als hygiëne en goede medische houden onze kleine spruit nu veilig. Dit zou overal ter wereld mogelijk moeten zijn! Give it for the baby’s & clean this shit up!

22 november 2013Serious diner

Op 22 december a.s. organiseert Etenschap samen met een aantal gepassioneerde chefs een speciaal diner op een speciale locatie in Zuid-Limburg. De opbrengst van dit diner komen ten bate van de stille ramp, diaree, waar 3FM dit jaar voor strijd in het glazen huis te Leeuwarden.
De kosten voor dit 5 gangen diner bedragen €55,- inclusief een bijpassend wijn arrangement. Bestel nu je kaartje!

13 september 2013Etenschap op Tripadvisor

Sinds kort zijn we naast Facebook & Twitter ook te vinden op Tripadvisor. Op Tripadvisor staan tal van activiteiten, accommodaties en eetgelegenheden van over de gehele wereld. De uitgelezen spot voor reizigers om nuttige informatie te vinden over hun bestemming. Natuurlijk kun je daar ook een bericht achter laten en je ervaringen delen.
Hoe vond jij jouw bezoek aan Etenschap?

03 augustus 2013Genieten bij VoorEenMaand 2013

Ook dit jaar is Rick kok bij Ramon Beuk’s “Restaurant VoorEenMaand”. Vijf weken lang worden 5 gangen en drie amuses gekookt in de Glazen ruimte in Maarssen. Iedere week een ander menu, altijd van top niveau. Wederom een mooie ervaring en voor iedereen een aanrader voor een avond culinair genieten met veel vertier. Reserveren kan nog via www.vooreenmaand.nl

10 juni 2013Heerlijk Marrakech! (eten, genieten, chillen en koken)

Na een kleine week genieten van het mooie, lekkere en ontspannen Marrakech zijn we weer opgeladen en geïnspireerd in ons atelier aangekomen. Een citytrip Marrakech verruimt je blik, maakt je los van de dagelijkse sleur en geeft je (culinare) energie. Om dit zo lang mogelijk vast te houden hebben we heel wat recepten meegenomen naar huis, zo kunnen we Marrakech opnieuw beleven. Komen jullie Marrakech met ons beleven in onze Marokkaanse workshop?

24 april 2013Proef de lente op vrijdag 31 mei

De vogels fluiten, de bomen worden weer groen, het zonnetje is zo nu en dan weer te zien: tijd om de lente te komen proeven met heerlijke voorjaarsgerechten. Kom naar onze voorjaarsworkshop en geniet volop van asperges, lamsvlees & aardbeien! Schrijf je nu in voor voor de workshop op vrijdag 31 mei.

Individuele inschrijving mogelijk | €59,- pp incl drankjes | 19:00 uur tot 23:00 uur

16 februari 2013And the nominees are:

Wij vonden al dat onze website de mooiste is van de hele wereld maar nu is hij genomineerd voor de Awwwards! Onze website is door Bas Koopmans van het Festina Lente Collective gemaakt in samenwerking met Claartje Lindhout en Rene Mesman! Ondanks dat eten en genieten op nummer 1 staan, zijn we natuurlijk apetrots. Vind jij onze site ook mooi? Stem dan vooral op ons voor de Awwwards.

05 februari 2013Nieuwe workshop data

De agenda is weer gevuld met heerlijke workshops voor februari en maart. Vergeet ook niet ons kookclub menu te bekijken. Hier vind je iedere twee maanden een nieuw menu speciaal voor echte foodies die met hun groepje bij ons willen komen leren, ervaren en natuurlijk genieten.

12 december 2012Opening atelier op 27 januari

Dit willen wij natuurlijk met jullie samen vieren. Jullie zijn tussen 13:00 en 17:00uur welkom om een hapje en drankje te komen nuttigen. Ramon Beuk zal om 14:00uu de officiële opening voor zijn rekening nemen. Doorlopend zullen gedurende de gehele dag demonstraties zijn van Culinair BBQen op de keramische Monolith, zelf worst maken door de Strokalfsvlees specialist en is er een biologische eetbare wand van Puur aroma. 

 

11 december 2012Etenschap valt op bij Internationaal design blog

NICE! De website “It’s Nice That”, een vooraanstaand design blog, heeft onze website opgepikt en er een leuk stukje over geschreven. It’s Nice That ze ons uitgekozen hebben! http://www.itsnicethat.com/articles/festina-lente-etenschap Uiteraard gaan alle credits naar de makers van onze site: Festina Lente Collective, Claartje Lindhout, Rene Mesman en Bas Koopmans

07 november 2012Vuurdoop met strokalfsvlees

Afgelopen maandag 5 november hebben we voor het eerst gasten ontvangen in ons atelier. Onze gasten hebben mogen genieten van een hommage aan het strokalf. Naast een mooi 3 gangen diner hebben onze gasten mogen genieten van een heerlijk Oosterse strokalfsvlees-carpaccio als amuse en natuurlijk een aantal soorten vleeswaren van strokalfsvlees en Livar. Al met al een geslaagde avond die voor herhaling vatbaar is!

12 oktober 2012Etenschap opent kookstudio in Valkenburg

Per 1 november a.s. betrekken wij ons nieuwe atelier / kookstudio in Valkenburg. Het atelier zal vanaf dat moment onze vaste werkplek worden. Het atelier is uitgerust met een professionele keuken & eetkamer in een gemoedelijke en moderne sfeer.  De locatie is perfect voor het volgen van workshops, masterclasses, vergaderingen, kooklessen en zelfs private-diners. Kijk op onze kookstudio pagina voor meer info.

25 september 2012Kom in actie voor “dress red day” en win een kookworkshop

Zaterdag 29 september is “dress red day”. Help mee aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Stuur je favoriete gezonde “red dressed” recept naar info@etenschap.nl en maak kans op een gratis kookworkshop voor twee personen.
Voor onze “red dressed” recepten klik: “pittige salade met framboos“, “pasta met tomaat en dragon“, “rijsdessert cocos-lemon met gojibessen

21 augustus 2012Etenschap kookt bij Ramon Beuk

Vorig jaar vierde Ramon Beuk zijn 10 jarig jubileum als ondernemer door VoorEenMaand zijn “glazen ruimte” om te toveren in een restaurant van topniveau. Dat Restaurant VoorEenMaand succesvol was blijkt, in augustus 2012 stond het weer op het program. Etenschap was dit jaar niet alleen te gast, ook was Rick wekelijks te vinden als vast lid van de keukenbrigade.

Kookstudio

Kookstudio

Koken, creëren en genieten! In de kookstudio van Etenschap, gevestigd in Valkenburg aan de Geul in Zuid-Limburg, kun je je helemaal uitleven op het culinaire vlak. In de professionele keuken kun je, zowel zakelijk als privé, aan de slag om lekker te koken onder leiding van de chef.

Hoe werkt dat, zo’n kookworkshop?

Simpel! Een kookworkshop is eenmalige kookles waarbij de deelnemers meekoken. Etenschap zorgt dat alles aanwezig is zoals de ingrediënten, de recepten en de begeleiding. Jij hoeft alleen mee te koken én natuurlijk meehelpen om al dat lekkers op te eten. Want de gerechten die je samen met Etenschap maakt, eten we gezellig met z’n allen op in de sfeervolle eetkamer. Dit alles al vanaf 8 personen.

Wat kost dat, zo’n kookworkshop?

Etenschap biedt al kookworkshops aan vanaf €27,50. Kijk verder via het menu om te zien welke thema’s Etenschap in de workshops aan biedt!

Lopen & koken arrangement

Culinaire wandeling en Limburgse kookworkshop in één!

Bij aankomst in onze kookstudio staat er een (h)eerlijk Limburgs hapje voor jullie klaar, zodat de inwendige mens versterkt is.

Jullie koken gezamenlijk een streekgerechten diner met o.a. verrukkelijk Limburgs zuurvlees. Terwijl het vlees staat te sudderen trekken jullie erop uit met de culinaire gids van “Leven op z’n Limburgs”. Tijdens deze rondwandeling in de omgeving van Valkenburg beleven jullie een ontmoeting met het mergelstadje Valkenburg, het prachtige Geuldal, kastelen met bijzondere (kruiden)tuinen, het gerstenatLeeuw’ bier en zoveel meer. Na de wandeling staat jullie welverdiende streekmaal op jullie komst te wachten. Genieten jullie met ons mee?

Schrijf je nu in!  | workshop + wandeling met gids + eten €59,- p.p. | drankenarrangement €10,- | va. 8 pers. | ca. 5 uur

 

Kijk in de agenda voor de reedsingeplande data waarop de workshop wordt gegeven.

Kun je dan niet of wil je een datum plannen voor jouw groep apart? Bel of mail Etenschap!

Kookworkshop Italiaans

Kookworkshop Italiaans

Italië, eenvoudige gerechten met pure ingrediënten zorgen voor vollop genieten!

In de Italiaanse workshop gaan we samen aan de slag en bereiden verschillende Italiaanse klassiekers zoals bijvoorbeeld: pizza, risotto en panna cotta.

Etenschap zorgt voor de authentieke recepten en voor de pure ingrediënten. Als alles klaar is, staat de tafel vol met de creaties die een ieder heeft gemaakt en is het genieten geblazen. De recepten neem je natuurlijk mee naar huis na afloop van de workshop.

Schrijf je nu in!   |  3 gangen + amuse €49,- p.p.  |  drankenarrangement €10,-  |  va. 8 pers.  |  ca. 4 uur

Kijk in de agenda voor de reeds ingeplande data waarop de workshop wordt gegeven.

Kun je dan niet of wil je een datum plannen voor jouw groep apart? Bel of mail Etenschap!

Kookworkshop amuse & high tea

Kookworkshop amuse & high tea

Een amuses is een klein hapje met veel smaak die vaak vooraf of tussen de gangen van een diner door geserveerd worden. Een high tea (of thé complet) is een luxueuze tafel gevuld met heerlijke hapjes. Deze twee begrippen zijn dus prima te combineren tot een heerlijke workshop!

Deze kookworkshop is een ideale manier om gezellig samen te koken en te lunchen. Natuurlijk is er voor iedereen voldoende te smikkelen en kun je na deze workshop vol energie vergaderen of andere activiteiten gaan beleven in het Mergelland. Nog geen invulling van de rest van de dag? Hiermee helpt Etenschap je graag, neem contact op voor de mogelijkheden.

Schrijf je nu in!  |  Lunchworkshop pp: €34,- incl. één glas bubbels  | va. 8 pers. |  ca. 2 – 2,5 uur

Kijk in de agenda voor de reeds ingeplande data waarop de workshop wordt gegeven.

Kun je dan niet of wil je een datum plannen voor jouw groep apart? Bel of mail Etenschap!

Kookworkshop Marokkaans

Kookworkshop Marokkaans

Etenschap reist regelmatig naar bijzondere plekken in de wereld om daar inspiratie op te doen voor haar workshops. In deze kookworkshop deelt Etenschap graag de juweeltjes van gerechten die Etenschap in Marokko heeft gevonden!

Etenschap leert je de essentie van de Marokkaanse keuken. De basis van de Marokkaanse keuken zijn gerechten met verse ingrediënten en warme Oosterse smaken. De workshop start met een traditioneel glaasje muntthee waarna je aan de slag gaat om, onder andere, een tajine (klassieke Marokkaanse stoof) en een smakelijke cous-cous salade te maken. Een Marokkaans dessert sluit het diner zoet af!

Schrijf je nu in!   |  3 gangen + amuse €49,- p.p.  |  drankenarrangement €10,-  |  va. 8 pers.  |  ca. 4 uur

Kijk in de agenda voor de reeds ingeplande data waarop de workshop wordt gegeven.

Kun je dan niet of wil je een datum plannen voor jouw groep apart? Bel of mail Etenschap!

Kookworkshop Spaans & tapas

Ook zo gek op tapas? Of  geniet je meer van de Spaanse klassieker ‘paella’? In deze Etenschap workshop maak je een aantal tapas (kleine Spaanse hapjes) maar ook de paella volgens traditioneel recept. De tafel staat er vol mee na afloop van de workshop! Na de bereiding geniet je, zoals dat hoort met tapas, met elkaar van al dit heerlijks. Ook een lekker Spaans dessert mag natuurlijk niet ontbreken!

Buen apetito!

 

Schrijf je nu in!   |  3 gangen + amuse €49,- p.p.  |  drankenarrangement €10,-  |  va. 8 pers.  |  ca. 4 uur

Kijk in de agenda voor de reeds ingeplande data waarop de workshop wordt gegeven.

Kun je dan niet of wil je een datum plannen voor jouw groep apart? Bel of mail Etenschap!

Kookworkshop Indiaas

Kookworkshop Indiaas

In India is eten met vrienden en familie een heel belangrijke sociale aangelegenheid en neemt een centrale rol in.  De gerechten uit de Indiase keuken worden vaak van moeder op dochter doorgegeven. Zij zijn rijk aan smaak én kleur. In India kookte Etenschap samen met moeders om de kneepjes van aan aantal van die heerlijke en traditionele gerechten onder de knie te krijgen.

Loopt het water je in de mond? Kook dan mee en geniet van Indiase gerechten zoals butter chicken, bak je eigen papadums, chapati en maak een raïta. Moeilijk? Nee hoor helemaal niet! Etenschap helpt je net als de Indiase moeders ons hebben geholpen.

Schrijf je nu in!   |  3 gangen + amuse €49,- p.p.  |  drankenarrangement €10,-  |  va. 8 pers.  |  ca. 4 uur

Kijk in de agenda voor de reeds ingeplande data waarop de workshop wordt gegeven.

Kun je dan niet of wil je een datum plannen voor jouw groep apart? Bel of mail Etenschap!

Workshop culinaire BBQ

Workshop culinaire BBQ op de Monolith kamado grill

Wil je graag in Limburg leren hoe je met een kamado barbecue de heerlijkste gerechten bereid? Volg onze workshop culinaire BBQ en je maakt straks zelf in een handomdraai warm gerookte zalm, brood, Zuid-Amerikaanse Picanha, en tarte tatin.

Op onze Monolith grill is haast alles mogelijk, we laten je in ieder geval zien hoe je kunt grillen, bakken, roken, koken en low & slow. Heb je thuis geen Monolith, geen probleem, alles wat je leert kan ook op elke andere kamado of zelf Weber BBQ.

Schrijf je nu in!   |  4 gangen + amuse €54,- p.p.  |  drankenarrangement €10,-  |  va. 8 pers.  |  ca. 4 uur

Kijk in de agenda voor de reeds ingeplande data waarop de workshop wordt gegeven.

Kun je dan niet of wil je een datum plannen voor jouw groep apart? Bel of mail Etenschap!

Kookworkshop uit de streek

Kookworkshop uit de streek

Wij koken zelf het liefst net lokale producten, niet alleen omdat het uit de buurt komt, vooral omdat er zo veel top kwaliteit uit onze regio komt!

Wil je ook koken met bijvoorbeeld Livar & Strokalfsvlees? Met tal van top streekproducten maken we een heerlijk streekmenu bestaande uit klassieke en nieuwe streekgerechten.

3 Gangen + amuse €49,- pp | drankenarrangement €10,- | va. 8 pers. | ca. 4 uur

Taart en vlaai bakken

Kookworkshop vlaai en taart bakken

Als je aan Limburg denkt, denk je aan vlaai! En wat is er nu leuker dan zelf deze Limburgse klassieke taart te leren bakken?

De hele vlaai komt aan bod in de workshop van Etenschap. Etenschap leert je zelf het deeg en de vulling maken. Of het nu een fruitvlaai of een rijstevlaai is, je leert het! Samen proeven we van de creaties onder het genot van een kopje koffie of thee en de zelfgemaakte vlaai neem je mee naar huis. En de recepten? Ook die neem je mee zodat je de vlaai nog vaak zult kunnen maken.

Schrijf je nu in!    |   koffie/thee met vlaai én vlaai voor thuis €29,- p.p.  |  va. 8 pers.  |  ca. 3 uur

Kijk in de agenda voor de reeds ingeplande data waarop de workshop wordt gegeven.

Kun je dan niet of wil je een datum plannen voor jouw groep apart? Bel of mail Etenschap!

Cursussen en lessen

Cursussen en lessen

Gelukkig gaan onze kooklessen er niet meer zo aan toe als vroeger op de huishoudschool! Iedereen kan (leren) koken en je bent nooit te jong/oud om wat bij te leren, dat blijkt iedere keer weer tijdens onze kooklessen. 

In ons atelier, de kookstudio van Etenschap, geven we kooklessen, kookcursussen en ontvangen we kookclubs & eetclubs.

Ons aanbod kookcursussen is geschikt voor iedereen, voor onze kookclubs hebben we een gevarieerd aanbod met interessante lessen en maatwerk oplossingen.

Kijk even rond op onze website om te zien hoelang een kookcursussen duren en hoe je je kun inschrijven. Voor meer info voor kookclubs kijk op onze kookclub pagina.

In ons atelier in Valkenburg organiseren we cursussen voor individuele inschrijving vanaf 4 lessen.

Kookclub & eetclub

Kookclub & eetclub

Samen met vrienden, collega’s of een groep foodies koken? Kookclubs krijgen een speciale plek bij Etenschap. We koken iedere keer een speciaal ontwikkeld menu dat vaak past bij het seizoen.

Niets is lekkerder dan gebruik maken van ingrediënten uit het seizoen. Ze zijn altijd vers, komen van dichtbij en dagen je uit om eens wat anders te proberen. Ideaal voor kookclubs!

Inschrijving is mogelijk met groepen vanaf 8 personen.

€59,- pp (incl dranken) | 3 gangen + amuse + bijpassende wijnen|  ca. 4 uur | Inschrijven? mail of bel ons op +316 483 92 73

Basis kookcursus

Basis kookcursus

Onze basis kookcursus gaat in op de essentie van het koken. We leren je snijtechnieken, bereiding van soepen, koude sauzen & warme sauzen. We maken vlees, gevogelte, groenten en bij- en nagerechten klaar en sluiten elke les af met een volledig vers gemaakte maaltijd.

6 Lessen à €49,- (€294,-) incl koffie, thee en amuse
Stuur ons een e-mail om je aan te melden voor de volgende cusus

Kookkunst

Koken kun je wel maar wil je ook aan de slag met wild, schaal & schelpdieren, gevogelte?

De cursus “kookkunst” stuit aan als vervolg op onze basis kookcursus. In 8 lessen leer je o.a. werken met seizoensproducten, je leert nieuwe technieken, verfijnt je eigen vaardigheden en leert u borden opmaken & improviseren.

8 Lessen à €49,- (€392,-) incl koffie, thee en amuse
Kijk in onze agenda voor de cursusdata en stuur ons een
e-mail om je aan te melden voor de volgende cursus.
Start volgende cursus: maandag 7 april

 

Les 1: Culinair pasen
Les 2: Buiten koken
Les 3: Zomers maal
Les 4: Kokkels & mossels
Les 5: Doe eens wild!
Les 6: Hoor wie kookt daar …
Les 7: Christmas cooking
Les 8: Slowcooking

gezond & makkelijk

gezond & makkelijk

Leer in 6 lessen meer dan 20 verschillende lekkere, snelle & gezonde gerechten maken. Zowel koud als warm en zowel zoet als hartig.

kookcursus voor kinderen

kookcursus voor kinderen

Etenschap geeft kooklessen aan kinderen omdat we het leuk vinden zo veel mogelijk kids willen laten zien dat FOOD=FUN. In 6 lessen maken we een rondje over de wereld en bespreken cultuur, bereiden gerechten en proeven van deze landen.

6 lessen = €175,- | Zaterdagen van 14:00 en 16:30
7 sept: Italië | 28 sept: Nederland | 26 okt:  Marokko | 9 nov: Mexico | 23 nov: Frankrijk | 14 dec: China
Losse lessen alleen mogelijk op aanvraag. 

Kookles wild & gevogelte

Kookles wild & gevogelte

Wil je meer weten over wild, gevogelte, de herkomst, bereiding en hoe je er een wereldmaal mee kunt maken? Het meeste hert dat wij eten wordt in Nieuw Zeeland gefokt en is dus niet wild, is dit nou goed of slecht? Wat doet een jager?

Wij hebben jarenlange ervaring met wild & gevogelte en nemen jullie mee in de wereld van groot & klein wild, de jacht, exoten, wild gevogelte en gefokt gevogelte.

Schrijf je nu in! (€59,-pp excl dranken)

Zelf worst maken

Zelf worst maken

Workshop zelf worst maken
Iedereen kan thuis worst maken en het is leuk en lekker! In de workshop zelf worst maken leer je de basis van worst maken. Je draait zelf het gehakt en stopt de worsten. In onze kookstudio gaan we samen verschillende soorten worst maken en bereiden. Zo zullen we verse worst & droogworst maken, zowel van varkens & rund als ook van vis of gevogelte.  Na afloop van de workshop ben je de worst meester, heb je heerlijk gegeten van je eigen bereide worsten en krijg je de recepten en worsten mee naar huis. De droogworst drogen wij voor jou en sturen we later per post naar je toe.

Data: zie agenda | €49,- pp | 8-12 pers. | ca. 4 uur

Kookles Sushi maken

Kookles Sushi maken

Sushi is gezond en vooral lekker.

Tijdens de sushi & sashimi workshop leer je hoe je zelf thuis deze heerlijk Japanse gerechten kunt bereiden.

Wij leren je de basistechnieken waarmee je onder andere de perfecte sushirijst kunt maken. Natuurlijk verzorgen we ook de nodige achtergrond informatie.

Naast sushi gaan we ook aan de slag met sashimi, maki & temaki

.

Schrijf je nu in! | Sushi workshop €39,- pp | drankenarrangement €10,- | va. 8 pers. | ca. 3 uur

Research & development

Etenschap | Culinair atelier is een jonge dynamische onderneming die zich richt op product- & procesontwikkeling, applicatie & culinaire ondersteuning voor bedrijven in de voedingsmiddelen sector. Tevens levert Etenschap maatwerk catering aan particulieren en bedrijven. Wij zijn levensmiddelentechnologen en met recht foodies te noemen.

Concept-, product- & procesontwikkeling
Etenschap is ervaren in concept-, product- & procesontwikkeling voor fast moving consumer goods. Op projectmatige basis kan Etenschap uw organisatie ondersteunen met de ontwikkeling van uw productenportfolio door het opzetten en uitrollen van nieuwe concepten, product innovatie of renovatie. Daarnaast verzorgen wij ook inspirerende presentaties voor uw stakeholders bij u op locatie of in ons atelier te Valkenburg.

Culinaire ondersteuning
Bent u op zoek naar nieuwe toepassingen van uw product portfolio of zoekt u culinaire (& technische) ondersteuning op bijvoorbeeld een beurs of evenement? Etenschap kan deze wens perfect voor u invullen. Door onze ervaring in zowel de industrie als de gastronomie zijn wij in staat recepten en toepassingen met uw producten te ontwikkelen die aansluiten op de behoefte van uw doelgroep. Neem gerust contact met ons om indien u vragen of interesse heeft.

Ervaring

BASQUA
Basil flavoured sparkling water. Basqua is een niet zoete frisdrank op basis van licht sprankelend Alpenwater & Italiaanse basilicum. Etenschap is medeoprichter van BASQUA. Etenschap heeft het product ontwikkeld in samenwerking met vinologen en chefs. Dit alles om de niet-drinker toch mee te laten genieten van een ultieme spijs & drank combinatie. Naast het ontwikkelen van het product is ook de gehele productie en distributieketen verwezenlijkt door Etenschap.

Van thuiskok tot chef
In de zomer van 2012 heeft Etenschap een enorme stap gemaakt door de zelf opgedane kennis van koken en genieten in te kunnen zetten bij restaurant vooreenmaand. Als chef heeft Rick zij aan zij gekookt met Ramon Beuk en zijn team. Naast een zeer mooie ervaring ook zeer leerzame & inspirerende belevenis.

Duurzame kip
Voor InterChicken is Rick onder andere actief geweest in het ontwikkelen van de producten & productie van Weelder & Onze Kip. Weelder is een dier & milieu vriendelijk alternatief voor de “plofkip”. Dit concept is gericht op het stap voor stap verduurzamen van de productie van kippenvlees. Weelder kip is onderdeel van “bewust & lekker“.

Opdrachtgevers

De onderstaande opdrachtgevers zijn een greep uit de bedrijven waar Rick Grooten voor gewerkt heeft. Kijk op LinkedIn voor meer informatie.

Agenda

Omschrijving

Lopen & koken
Lopen & koken

 

Datum | Tijd | Prijs pp

wo 16 april 2014 | 11:00 uur | €54
wo 23 april 2014 | 11:00 uur | €54

Type | Beschikbaar?

Workshop & wandeling | Ja (16)
Workshop & wandeling | Ja (16)

Alle workshops voor individuele inschrijving zijn excl. dranken. Inschrijven kan door ons te bellen op +06 48 33 92 73 of te mailen naar info@etenschap.nl 

Voor groepen vanaf  8 personen plannen we graag een besloten workshop.

Staat jouw workshop er niet bij? Vraag het ons.

Reserveer hier uw kookworkshop

Test

BOEK NU DIRECT UW TICKET

Over Etenschap

Binnen Etenschap werken wij dagelijks met passie aan het vergroten van jullie en onze kennis van eten. Doormidden van het geven van kookworkshops, kooklessen en de culinaire ondersteuning van bedrijven delen wij onze kennis met jou of jouw bedrijf.

Ben je op zoek naar een inspirerende locatie die tevens gelegenheid bied voor een culinaire omlijsting? In ons atelier organiseren we verschillende activiteiten zoals workshops, kooklessen & besloten diners. In ons atelier kunnen wij met maximaal 16 personen koken en tafelen of vergaderen. Voor een besloten borrel hebben we ruimte tot 50 personen.

Ons atelier is gevestigd in het centrum van Valkenburg aan de Geul. Het Etenschap atelier is een plek voor creatie, beleving en genieten, zowel zakelijk als privé.

Ons kantoor houden wij in Klimmen aan een prachtige monumentale hoeve. Hoeve Huiskenshof met haar carré, onze prachtige tuin en ook onze moestuin levert de inspiratie om heerlijke gerechten te creëren. Naast ons kantoor is dit ook ons thuis.

Op Huiskenshof is het ook mogelijk om te overnachten, het oude bakhuisje is omgebouwd tot een geweldige B&B. Kijk op de site van Huiskenshof voor meer info.

Wie is Etenschap?

Rick
Geboren en getogen in Klimmen. Na zijn middelbare school heeft hij voedingsmiddelentechnologie gestudeerd in ‘s-Hertogenbosch. Deze Ing. is product- en proces ontwikkelaar in de foodsector met een gigantische passie voor genieten, eten, koken en het bedenken van nieuwe recepten en producten.

Voor het ontstaan van Etenschap was Rick full-time actief als productmanger en product- & procesontwikkelaar binnen diverse bedrijven in de foodsector. Met Etenschap heeft Rick het roer omgegooid. Binnen Etenschap heeft hij meer vrijheid om tijd door te brengen in de keuken en zijn passie te volgen.

José
Oorspronkelijk uit Rotterdam maar nu woonachtig in het Bourgondische Zuid-Limburg. Dit wegens het prachtige landschap, de liefde maar vooral vanwege het culinaire avontuur.

José is na haar studies Microbiologie en voedingsmiddelentechnologie nu werkzaam als process engineer. Hierdoor komt deze technische dame regelmatig over de vloer bij grote voedingsmiddelenproducenten. Vooral binnen zuivelbedrijven (melk, yoghurt en kaas) voert zij haar projecten uit.

José is in de keuken de sparringspartner van Rick, samen ontwikkelen ze de smaken om zo het maximale uit de creaties te halen.

Onze partners

Partners
Om over de juiste middelen te beschikken moet je voortdurend op zoek zijn naar de juiste partners. Het behouden van partners is zowaar nog belangrijker. Etenschap is trots op haar partners, samen bereik je namelijk meer. Door samen te werken en kennis en kunde met elkaar te delen worden we beide sterker.

Scharrelslagerij Nuje Caris
De eigen kalveren van Nuje Caris worden gehouden op stro en in ruime open stallen, dit is uniek voor Nederland. Ze zijn ook nog de enige kalverhouder in Nederland die het exclusieve Limousine ras houdt. Deze combinatie resulteert in een eerlijk en vooral overheerlijk stukje vlees.
Naast strokalfsvlees heeft Nuje Caris o.a. ook Livar Kloostervarken en scharrel kip in haar assortiment.

Barrio life
Barrio Life organiseert bijzondere reisavonturen waarbij het contact met de lokale bevolking centraal staat. Reis onder begeleiding van een groep nomaden over zandduinen en langs oases van de Sahara.
Onderweg op reis koop je ingrediënten en leren nomaden je hoe je authentieke maaltijden bereidt.
Nieuwsgierig? Kijk op www.barrio-life.nl

Etenschap houd van:

Etenschap is voortdurend op zoek naar de beste leveranciers en partners. Veel van deze partners komen uit de regio, maar soms vind je de juiste kwaliteit verder van huis.

LuJaBa / Monolith | Onze leverancier van duurzame en premium BBQ’s en toebehoren

Strokalfsvlees specialist | Smaakvol limosine kalfsvlees gehouden op een bedje van stro!

Livar Kloostervarken | Er is weer varkensvlees dat smaak heeft. Dat vlees komt van de Livar varkens

Puur aroma |  Herborist Frank Radder kweekt biologische kruiden en plukt ze in het wild!

PuurOlijf | Pure passie voor heerlijke olijfolie uit Umbrië

Kookstudiogids | Onze partner in het kookstudio landschap

Workshop.nl  | de spot op internet waar je leuke, kwalitatieve workshops vind!

Barrio-life |  voor ECHTE reizen met echte locals door bijvoorbeeld de Sahara

Algemene voorwaarden

Reservering en betaling
Alle offertes voor een maatwerkopdracht zijn vrijblijvend, tenzij anders is overeengekomen.
De inschrijving voor een cursus of een maatwerk (workshop) is pas bindend als de aanmelding door ons schriftelijk of per e-mail bevestigd is.
Voor een cursus/workshop geldt een minimaal aantal deelnemers van 8 personen. Wanneer het minimale aantal deelnemers zich heeft ingeschreven ontvangt u een bericht van definitieve doorgang.
Het bij de inschrijving genoemde aantal gasten of deelnemers is bindend. Het aantal deelnemers voor een workshop is tussen de 8 en 16 personen of anders in overleg.
Wij hanteren geen betalingstermijn, de betaling geschiedt vooraf contant of per bank, tenzij anders overeengekomen. Het is niet mogelijk ter plekke te betalen met uw pinpas of creditcard.
Alle gepubliceerde prijzen zijn inclusief BTW, zakelijk maatwerk is excl. BTW.
Prijswijzigingen voorbehouden.
Catering geschied voor zowel zakelijk als particulier altijd op basis van een maatwerk offerte.

Een catering offerte wordt bevestigd door ondertekening of door bevestiging per e-mail.

Overmacht en annulering
Wij behouden ons het recht voor om bij onvoldoende aanmelding een geplande kookles of workshop niet door te laten gaan. We zullen dit uiterlijk 48 uur van te voren aan de deelnemers doorgeven. Het eventuele reeds betaalde cursusgeld ontvangt u dan retour, exclusief eventuele servicekosten.

Indien bepaalde producten van het voor afgesproken menu niet voorradig zijn behoud Etenschap | Culinair atelier zich het recht om een gelijkwaardig alternatief te gebruiken.
Voor een maatwerk (workshop) opdracht zijn de annuleringskosten te allen tijden 100%.
Wanneer u zich heeft ingeschreven voor een cursus of standaard workshop gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:
Nadat u bericht van definitieve doorgang heeft ontvangen zijn de annuleringskosten 100%.
Zonder bericht van definitieve doorgang zijn er de volgende annuleringskosten:
Bij annulering meer dan 3 weken voor aanvangsdatum is geen vergoeding verschuldigd.
Bij annulering vanaf 2 weken voor aanvang zijn de kosten 50% .

Vanaf 48 uur voor aanvang zijn de kosten 100% .
Bevestigde cateringopdrachten kunnen tot maximaal 4 weken vooraf kosteloos geannuleerd worden, binnen 4 weken voor aanvang zijn de verschuldigde kosten 100%.

Aansprakelijkheid
Etenschap | Culinair atelier is niet aansprakelijk voor enige vorm van lichamelijk letsel tengevolge van deelname aan eerder genoemde arrangementen.
Etenschap | Culinair atelier is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal aan de door deelnemers meegebrachte eigendommen zoals jassen, tassen en andere persoonlijke eigendommen.
Etenschap | Culinair atelier is niet aansprakelijk voor kosten ten gevolge van annulering.

Algemene huisregels
Van de cursisten verwachten wij dat tijdens de kookles of workshop de werkruimte schoon en opgeruimd wordt gehouden.
Cursisten wassen zelf de gebruikte materialen af en ruimen het op.
Wij verzoeken u binnen niet te roken.

Isabel annuleert Serious diner! Serious diner Etenschap op Tripadvisor Genieten bij VoorEenMaand 2013 Heerlijk Marrakech! (eten, genieten, chillen en koken) Proef de lente op vrijdag 31 mei And the nominees are: Nieuwe workshop data Opening atelier op 27 januari Etenschap valt op bij Internationaal design blog Vuurdoop met strokalfsvlees Etenschap opent kookstudio in Valkenburg Kom in actie voor “dress red day” en win een kookworkshop Etenschap kookt bij Ramon Beuk Kookstudio Lopen & koken arrangement Kookworkshop Italiaans Kookworkshop amuse & high tea Kookworkshop Marokkaans Kookworkshop Spaans & tapas Kookworkshop Indiaas Workshop culinaire BBQ Kookworkshop uit de streek Taart en vlaai bakken Cursussen en lessen Kookclub & eetclub Basis kookcursus Kookkunst gezond & makkelijk kookcursus voor kinderen Kookles wild & gevogelte Zelf worst maken Kookles Sushi maken Research & development Ervaring Opdrachtgevers Agenda Reserveer hier uw kookworkshop Over Etenschap Wie is Etenschap? Onze partners Etenschap houd van: Algemene voorwaarden Contact